Tożsamość
Zuz: Sprawdź tożsamość:
| sinα − tg2α | | sin2α+sinα−1 | |
| = |
| |
| sinα+tg2α | | sin2α−sinα−1 | |
8 gru 11:46
Zuz: W mianowniku jest tg2α a nie tg2α, w drugim też sin2α a nie sin2α
8 gru 11:47
5-latek: | | sin2α | |
No to podpowiedz mala [C[tg2α= |
| |
| | cos2α | |
8 gru 11:50
Zuz: to akurat udało mi się wyliczyć.. nie wiem co dalej
8 gru 11:52
Hajtowy: | | sin2α+sinα−1 | |
| = |
| |
| | sin2α−sinα−1 | |
8 gru 11:56
Zuz: i co dalej?
8 gru 12:02
5-latek: no to sprowadz to do wspolnego mianownika licznik i miabnownik lewej strony i potem podziel i
sprawz czy lwewa = prawej stronie
W czym jest problem ?
8 gru 12:06
Zuz: w działaniach na "lewej stronie"
8 gru 12:13
Zuzanna:
8 gru 13:11