matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znajdz równanie odcinkowe prostej o równaniu kierunkowym y = 2x + 3
kamczatka:
znajdź równanie odcinkowe prostej o równaniu kierunkowym y = 2x + 3 y = 2x + 3 /:3
y
2
=
x+1 ale jak to teraz do równania odcinkowej prostej doprowadzić ?
3
3
8 gru 10:52
Bizon:
... zobaczyć jak ma wyglądać równanie odcinkowe i uporządkować do tej postaci
albo siąść i płakać
−
8 gru 11:09
kamczatka:
y
2
x
y
−
x=−1 ale nie wiem jak to dalej przekształcić aby wyszło :
+
=1
3
3
−1,5
3
8 gru 11:14
Bizon:
y
2
−
x=1
3
3
y
2:2
−
x=1
3
3:2
x
y
+
=1
−1,5
3
8 gru 11:24
kamczatka:
ok dzięki.
8 gru 11:28