pochodne ...
capsi: Proszę o pomoc! Czy może mi ktoś rozpisać ten przykład ?
f(x) = 24√x3 − 5√x
7 gru 23:47
PW: Co do licha znaczy "rozpisać przykład"? Tak napisać, żeby był czytelny dla innych?
7 gru 23:55
Eta:


Pewnikiem ....... gotowca
napisać i to "krok po kroku"
7 gru 23:59
8 gru 00:38
Eta:
Zapisz tak:
f(x)= 2* x
−3/4 −x
1/5
8 gru 00:42
PW: 2 | | 1 | |
| = 2• |
| = 2•x−3/4 |
4√x3 | | x3/4 | |
8 gru 00:45
Eta:
8 gru 00:46
capsi: już rozumiem

dziękuję Eta i PW
8 gru 00:51
Eta:
I co capsi tak zaniemówiłeś ?
8 gru 00:52
Eta:
8 gru 00:53