funkcja wykladnicza
Estrella: rozwiaz rownanie:
2
x3*(
√2)
2x2 = 16
x*(
3√4)
6
sprawdzicie, to
7 gru 23:45
Estrella: zapisalam tak:
2
x3 * 2
12*2x2 = 2
4x *
3√226
dobrze
7 gru 23:46
Estrella: i w tym pierwiastku moge sobie skrocic 3 i 6
7 gru 23:47
Estrella: czy tez nie
7 gru 23:47
Estrella: bo wtedy by mi ta ostatnia liczba wyszla
√22, czyli 2, czy nie moge tak ...
7 gru 23:48
Estrella: pomozecie
7 gru 23:48
Estrella: 
7 gru 23:49
sushi_ gg6397228:
tylko trzeba umiec to skrócić
7 gru 23:49
5-latek: 3√4=41/3=(22)1/3=22/3 i teraz (22/3)6=212/3=24
7 gru 23:50
Estrella: czyli jak to skrocic
7 gru 23:50
Radek:
2x3*2x=24x*24
2x3+x2=24x+4
x3+x2−4x−4=0
x2(x+1)−4(x+1)=0
(x+1)(x2−4)=0
(x+1)(x−2)(x+2)=0
x=−1 lub x=2 lub x=−2
7 gru 23:51
Eta:
(3√4)6= (22/3)6= 24
2x3*2x2= 24x * 24
7 gru 23:51
7 gru 23:51
Eta:
Ale "sypnęło"

niczym wczorajszym
śniegiem
7 gru 23:52
Radek:
7 gru 23:52
Estrella: okej, zrozumialam ...
7 gru 23:55
5-latek: U mnie wlasnie sypie i to zdrowo sniegiem
Eta
7 gru 23:55