funkcja wykladnicza
Estrella: funkcja wykladnicza f(x) =a
x, gdzie a = (0,5
−1+3
−1)
−1, w zbiorze liczb
rzeczywistych jest:
rosnaca, malejaca, czy stała?
sprawdzi mi ktos, czy dobrze zrobilam

7 gru 23:24
sushi_ gg6397228:
nic nie policzylas, wiec co mamy sprawdzac?
7 gru 23:25
Eta:
Napisz jak to "zrobiłaś" ? bo nie widzę ? co mam sprawdzać?
7 gru 23:25
Estrella: wyliczylam a
a= (0,5
−1+3
−1)
−1=
= ((
12)−1+3
−1−1=
= (2+
13)
−1=
= (
73)
−1=
37

7 gru 23:26
sushi_ gg6397228:
ok
7 gru 23:26
Estrella: druga linijka to:
(12−1+3−1)−1
7 gru 23:27
Eta:
ok
7 gru 23:27
Estrella: czyli zgadza sie

sushi
7 gru 23:27
Estrella: i eta ...
7 gru 23:27
Estrella: dzieki
7 gru 23:27