....
Madlen: Pomoże mi ktoś z rachunkiem różniczkowym. Nie rozumiem jednej rzeczy. Wiem, że mam braki, ale
nie jestem w stanie tego ogarnąć teraz, więc proszę o pomoc.
Mam takie coś:
y'=ylnx
dy = ynxdx/ :y
lny=xlnx −x +C / e
y= .... i jak zadziałac ta funkcja odrtona?
7 gru 21:40
Krzysiek: y=exlnx−x+C
7 gru 21:44
Madlen: a w odpowiedziach jest tak :
y=Ce−xxx ?
7 gru 21:47
Madlen: to jest to samo?
7 gru 21:47
Madlen: ?
7 gru 21:53
Krzysiek: exlnx−x+C=eC*elnxx*e−x=C1*xx*e−x
7 gru 22:23
Madlen: dzięki
8 gru 09:38