matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria. proszę o pomoc
spaa:
rozwiąż równanie: sin(x/10) * cos(x/3)=−1
7 gru 15:51
Hajtowy:
x
x
sin
* cos
= −1
10
3
x
x
sin
* cos
+ 1 = 0
10
3
A teraz co zrobisz?
7 gru 15:52
ICSP:
Kiedy iloczyn dwóch liczb z przedziału [−1 ; 1] może dać liczbę −1 ?
Odpowiedz na to pytanie
7 gru 15:55
spaa:
hmm
7 gru 15:56
spaa:
aaa
7 gru 15:56
spaa:
a tym pierwszym sposobem z przeniesieniem −1 na lewo jak zrobić?
7 gru 15:58
Hajtowy:
Chyba ciężko i to bardzo
http://www.wolframalpha.com/input/?i=+%5Csin+%5Cfrac%7Bx%7D%7B10%7D+%5Ccdot+%5Ccos+%5Cfrac%7Bx%7D%7B3%7D+%2B+1+%3D+0&dataset=
7 gru 16:02