matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy!!
zadanie:
n
3
n
7
=
i n≥7 to n=?
7 gru 12:52
Janek191:
n = 10 , bo
10
3
10 !
10 !
10
7
=
=
=
3 ! * 7 !
7 ! * 3 !
7 gru 12:57
Mila:
Korzystasz z równości :
n
k
n
n−k
=
k+n−k=n=3+7=10
7 gru 15:25