matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie trygonometryczne
mati:
proszę o pomoc w rozwiązaniu takiego równania 2cos
2
(3x+pi)=1 odpowiedź w książce to x=
pi
12
+k pi
7 gru 09:58
mati:
pomyłka tam było
k pi
6
7 gru 10:08
Hajtowy:
π
kπ
x=
+
12
6
Tak to wygląda?
7 gru 10:38
mati:
tak właśnie taka odpowiedź tylko skąd
7 gru 10:42