matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f.kwadratowa
hehe:
czy w równaniu: |x
2
−4x|=x
2
−7 mogę zapisać dwa przypadki: x
2
−4x=x
2
−7 ⋀ x
2
−4x=−x
2
+7
6 gru 21:38
MQ:
Najpierw warunek: prawa strona ≥0, więc x
2
−7≥0
6 gru 21:45
Bizon:
... ale nie⋀ tylko ⋁
6 gru 21:46
hehe:
ok, dzięki
6 gru 21:48