matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc :(
czarna:
a) −x
2
−10x− 25 = 0 b) x
4
+28+100= 0
6 gru 20:49
ICSP:
a) − x
2
− 10x − 25 = 0 −(x+5)
2
= 0 x+5 = 0 x = − 5 b)x
4
+ 128 = 0 równanie sprzeczne
6 gru 20:51
czarna95:
6 gru 20:51