równanie
teleltubiś: rozwiaz równanie x1/3=3
6 gru 18:32
Hajtowy: x1/3=3
tak to wygląda?
6 gru 18:36
teleltubiś: tak
6 gru 18:38
matematyk za dyche: x=27
6 gru 20:14
teleltubiś: no tak ,wynik znam ,ale to mozna jakos matematycznie wyliczyć ,czy tylko na zasadzie
podstawienia do wzoru z działań na potęgach ?
6 gru 20:34
teleltubiś: bo gdy bedzie rownanie x3/4 =27 to wynik nie bedzie juz tak oczywisty
6 gru 20:45
ICSP: Podnieś obustronnie do potęgi 3
6 gru 20:48
teleltubiś: dziękuje ,to wiele wyjasnia
6 gru 21:07