Udowodnij, że wykresy funkcji f(x) = u{2}{x +6} oraz g(x)= - u{4}{x}, przecinają
Pani Konwaliowa: Udowodnij, że wykresy funkcji f(x) = 2x +6 oraz g(x)= − 4x, przecinają się w punkcie
o dodatniej rzędnej.
6 gru 17:39
Janek191:
| 2 | | 4 | |
| = − |
| ; x ≠ − 6 i x ≠ 0 |
| x + 6 | | x | |
2 x = − 4*( x + 6)
2 x = − 4x − 24
6 x = − 24
x = − 4
=====
| | 4 | |
g( − 4) = − |
| = 1 > 0 |
| | − 4 | |
P = ( − 4; 1 )
==========
6 gru 17:59
Pani Konwaliowa: dziękuje bardzo!
6 gru 18:04
esa: SPOKO
27 sty 10:23