Zadania konkursowe.
Blue: Dla ilu wartości całkowitych n liczba n/(100−n) jest też całkowita
6 gru 17:19
ICSP: Konkursowe ?

To chyba sam/a powinieneś/aś sobie poradzić
6 gru 17:44
Janek191:
Np. n = 99, n = 95, n = 90 , itp.
6 gru 17:53
Blue: nie umiem:c
6 gru 17:54
Blue: no dobra, ale to po prostu tak na chybił trafił mam sprawdzać, czy jest jakaś metoda na to

?
6 gru 17:55
6 gru 17:56
Panko: a+b=100 a,b ∊C
(a+b)/b =100/b
a/b+1= 100/b
jeżeli a/b ∊C to 100/b ∊C stąd IbI∊{1,2,5,,10,2550,100}
stąd I100−nI∊{1,2,5,,10,2550,100}
6 gru 17:56