matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Działanie na potęgach
magiczna_panna:
Możecie sprawdzić czy dobrze rozwiązałam? [(5
7
)
−
1
* 5
2
]/[(5
−
2)
4
: 5
0
] = [5
−
7
* 5
2
]/[5
−
8
: 1] = [5
−
5
]/[5
−
8
] = 5
3
(tak mi wyszło, nie wiem czy dobrze, możecie sprawdzić?
6 gru 15:35
dero2005:
dobrze
6 gru 17:58