matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze pomozcie
jolus11056:
pole kola wielkiego kuli wynosi 144 π. oblicz pole powierzchni calkowitej i objetosc kuli
6 gru 15:26
martynagd:
p=πr
2
144π=πr
2
r
2
=144 r= 12 obj= 4/3πr
3
obj= 4/3 π 12
3
= 2304π p=4πr
2
p=4π12
2
=576π
6 gru 16:12