gggg
gijjj: Dany jest trapez ABCD, którego podstawy mają długości: |AB|= 12, |CD|= 8,
a ramiona mają długości: |AD|= 4, |BC|= 6. ramiona przedłużono do przecięcia się w punkcie P.
oblicz pole trójkąta ABP. Sporządź rysunek
6 gru 13:29
wredulus_pospolitus:
wskazówka:
zrób ten rysunek
druga wskazówka −−− tw. talesa

baaaardzo fajna rzecz, która z pewnością Ci się przyda
wyznaczyć musisz jedynie wysokość tego trapezu (co trudne także nie powinno być)
6 gru 13:34
5-latek: Artur . Zeby bylo smiesznie to jest Dawid , Monia a teraz gijjj.
Wczoraj
krystek mu zrobila rysunek i napisala dokladnie to samo co teraz Ty
6 gru 13:37
gijjj: nie wiem
6 gru 13:45
wredulus_pospolitus:
jak nie wiesz to masz rpbolem
6 gru 13:47
wredulus_pospolitus: problem*
6 gru 13:48
wredulus_pospolitus:
oki ... dobrze wiedzieć ... niestety ... jak zadania nie widziałem wcześniej, to nie wiem czy
było czy nie ... a trochę czasu tutaj nie zaglądałem
6 gru 13:48
gijjj: nie było
6 gru 14:03
6 gru 14:05
gijjj: nie napiszę
6 gru 14:20
wredulus_pospolitus:
ale czego nie napiszesz

za kogo nas masz

to może i lepiej ... będziemy żyć w błogiej niewiedzy
6 gru 14:21