Działania na wyrażeniach wymiernych (pamietaj o założeniach)
xDawid: a) 2/3x − 5/7=
b) 2/x − 3x/x+1=
c) 4x/x+3 + 2/x−3=
d) 2x/x+1 + 3x/x−2=
e) 2/x−1 * 3x−3/4=
f) 4x/1−2x : 12/6−12x=
Prosze Bardzo o pomoc bo nie wiem jak sie za to zabrac:(
6 gru 11:21
6 gru 11:24
wredulus_pospolitus:
zabierasz się od ... wypisania założeń
6 gru 11:24
5-latek: Artur czy oni nie chodza do szkoly ?
Albo czy nauczyciele nie tlumacza jak robic takie przyklady
6 gru 11:28
xDawid: Tylko niestety jestem w tym temacie całkowicie zielony:( Czy ktos z was potrafiłby to
rozwiazac?
6 gru 11:28
5-latek: Dawid to ze np ja rozwiaze te przyklady to nic nie da . Ty i tak nie bedziesz umial tego dalej
.
Popros nauczyciela niech dokladnie CI wytlumaczy.
6 gru 11:31
Chuckie: Akurat mnie nie było w tedy a mam to na zadanie i nie bede miał kiedy poproscic a jesli byscie
mi to rozwiazali to przeanalizuje to Sb po kolei i bede wiedziałco z czego sie bierze
6 gru 11:36
6 gru 11:42
wredulus_pospolitus:
john2 oczywiście że nie przeanalizował ... toć to są 'zupełnie inne' zadania

Przeanalizuj tamte zadania a te bez problemu rozwiążesz
A jeżeli upierasz się, że nie dasz rady ... to znaczy, ze próbujesz zrobić z nas idiotów,
którzy mają Ci zrobić pracę domową, podczas gdy Ty będziesz pierdzieć w stołek
6 gru 11:45