prosze pomoc
filk: 1. rozwiaź rówanie
| 5x3+8x | | 2x2+4 | | x+3 | |
| + |
| = |
| |
| 3 | | 2 | | 6 | |
2.Dany jest trapez ABCD, którego podstawy mają długości: |AB|= 12, |CD|= 8,
a ramiona mają długości: |AD|= 4, |BC|= 6. ramiona przedłużono do przecięcia się w punkcie P.
oblicz pole trójkąta ABP. Sporządź rysunek
6 gru 09:30
filk: 1 potem z tego niby jest 10x3+6x2+15=−9 i wlasnie nie wiem skad to sie wzielo prosze o
pomoc i rozwiaznie zadania dziekuje
6 gru 09:32
5-latek: Z tego co widzialem to
krystek

wczoraj podpowiedziala CI jak masz
rozwiazywac te zadania .
W 1 pomnoz obustrostronnie przez6 i napisz co wyjdzie
6 gru 09:39
5-latek: pokaze CI ale dzialania wykonasz sam/a
| | 5x3+8x | | 2x2+4 | | x+3 | |
6* |
| +6* |
| =6* |
| |
| | 3 | | 2 | | 6 | |
teraz poskracaj i wymnoz nawiasy
6 gru 09:43
filk: 1 potem z tego niby jest 10x3+6x2+15=−9 i wlasnie nie wiem skad to sie wzielo prosze o
pomoc i rozwiaznie zadania dziekuje
6 gru 09:51
6 gru 09:51
5-latek: Dlaczego nawet nie probujesz ?
w 1 wyrazeniu skroc 6 z 3 i wymnoz , to samo, z pozostalymi
6 gru 09:52
filk: | | 5x3+8x | | 2x2+4 | | x+3 | |
6* |
| +6* |
| =6* |
| |
| | 3 | | 2 | | 6 | |
2*(5x
3+8x)+3*(2x
2+4)=x+3
10x
3+16x+6x
2+12=x+3
10x
3+16x+6x
2−x=3−12
10x
3+6x
2+15x=−9
CO TAM

6 gru 10:04
0,/+: to juz wiesz skad sie to wzielo ?
Teraz 10x3+6x2+15x+9=0
6 gru 10:12