oblicz prawdopodobieństwo
weronika: rzucamy 2 razy kostką.Oblicz prawdopodobieństwo tego,że na obu kostkach wypadnie liczba oczek
nie większa niż 4.
6 gru 00:02
6 gru 00:05
mikuś:
|Ω|=36
A= {(1,1) (1,2) (1,3) (2,1) (2,2) (2,3) (31) (3,2) (3,3)}
|A|=9
P(A)=.....
6 gru 00:23
Radek:
oj mikuś pora spać

(3,2) mam 5 oczek (3,3) 6 oczek
6 gru 00:26
mikuś:
Ano "pora"

Na obydwu kostkach nie większa niż 4 oczka ( ale nie suma oczek!
czyli na obydwu mniej niż 4 oczka lub 4 oczka :
|A|= { ........... to co podałem i jeszcze ( 4,1) (4,2) (4,3) (4,4)}
|A|= ......
6 gru 00:30
Radek:
Eta
6 gru 00:31
mikuś:
6 gru 00:32
mikuś:
Św. Mikołaj .... zdrobniale "mikuś"
6 gru 00:34
Radek:
Czyli od dziś mikuś zaczął działalność ? To ja chcę taki prezent 90% na roz w maju
6 gru 00:35
mikuś:
Hmmm.... myślę,że będzie
6 gru 00:38
Mila:
|Ω|=6*6=36
A={(x,y): x,y∊{1,2,3,4}}
|A|=4*4=16
6 gru 17:05