matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozłóż na czynniki pierwsze
ManRay:
X
2
−(2X+3)
2
− rozłóż na czynniki pierwsze
5 gru 21:50
Wazyl:
−3x
2
−12x−9=0 / :−3 x
2
+4x+3=0 Δ=...
5 gru 21:51
ICSP:
a
2
− b
2
= (a−b)(a+b) x
2
− (2x+3)
2
= (x − 2x − 3)(x + 2x + 3) = −3(x+1)(x + 3)
5 gru 22:04