równanie
kamczatka: czemu mi z tego równania:
(4−2y)2+y2−3(4−2y)+5y−4=0
wychodzi −y+y2
a w odpowiedziach mam 5y(y−1)=0
mój błąd czy w odpowiedziach ?
16−16y+4y+y2−12+6y+5y−4
5 gru 20:22
bezendu:
16−16y+4y
2+y
2−12+6y+5y−4=0
5y
2−5y=0
5y(y−1)=0
to jest to samo

Co miałeś z wyrażeń algebraicznych ?
5 gru 20:25
Eta:
16−16y +4y2 +.........
5 gru 20:25
Bizon :
16−16y+4y2+y2−12+6y+5y−4
5 gru 20:26
Eta:
Ooo ...
Bizon się "obudził"
5 gru 20:27
Janek191:
( 4 − 2y)2 + y2 − 3*( 4 − 2y) + 5y − 4 = 0
16 − 16 y + 4 y2 + y2 − 12 + 6 y + 5 y − 4 = 0
5 y2 − 5 y = 0
5 y*( y − 1) = 0
5 gru 20:28
Eta:
Następny....... z spóźnionym "zapłonem"
5 gru 20:29
bezendu:
Eta Ty również się spóźniłaś
5 gru 20:29
kamczatka: a dobra dzięki
5 gru 20:30
Eta:
@
bezendu 
pisaliśmy w tym samym czasie
20:25
5 gru 20:33