matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Sonia:
a) (6 √13−17 )−(17−6 √13 ) b) (√5−√3 )(√5+√3 )
5 gru 19:37
Darth Mazut:
6
√
13
− 17 − 17 + 6
√
13
= −34 + 12
√
13
(a−b)(a+b) = a
2
− b
2
= (
√
5
)
2
− (
√
3
)
2
= 2
5 gru 19:40