nierówności wykładnicze
Monika: Rozwiąż nierówność
3|x| < −x2 + 4
5 gru 17:52
ICSP: x = ± 1
5 gru 17:56
Monika: Dlaczego? Jak się rozwiązuje takie nierówności z x w potędze i poza nią?
5 gru 17:58
ICSP: Na poziomie liceum tylko graficznie
5 gru 18:00
Monika: A jak coś takiego?
Zbadaj liczbę rozwiązań równania (m+1) * 4x − m * 2x+2 + m+1=0 w zależności od parametru m.
Podstawiam zmienną 2x=t t<0
(m+1)t2 − 4mt + m+1=0
i jakie założenia?
5 gru 18:30
5-latek: A czemu robisz zalozenie t<0 ?
jakie wartosci moze przyjmowac funkcja wykladnicza ?
6 gru 00:51
asdf: co do pierwszego:
da sie to sprowadzic do postaci:
jakby ktos byl zainteresowany, jutro przepisze zamiane.
6 gru 01:07