Równanie
Mikolaj: W układzie współrzędnych zaznacz zbiór punktów których współrzędne spełniają warunek:
log(x+1)(y−4)=1
5 gru 16:17
-:):
to jest log[(x+1)(y−4)]=1 czy log(x+1)(y−4)=1
5 gru 16:22
Mikolaj: log[(x+1)(y−4)]=1
5 gru 16:23
Mikolaj: logx+1(y−4)=1
5 gru 16:24
-:): to nie rób nam "strzelanki" −

Potraktuj to z definicji logarytmu ... przekształć ... i narysuj
5 gru 16:25
-:):
... o masz .... jeszcze lepiej ...
5 gru 16:25
5 gru 16:30
Mikolaj: Problem rozwiązany
5 gru 16:36
Mila:

D:
1) x+1>0 i x+1≠1⇔x>−1 i x≠0
i
2)y−4>0⇔y>4
log
x+1(y−4)=1⇔
df (x+1)
1=y−4
x+1+4=y i x,y∊D
y=x+5 i (x>−1 i x≠0 i y>4)
5 gru 16:42