ciągi
asia: Ciąg(an) jest skończony. Zbadaj monotoniczność tego ciągu, jesli:
| | 1 dla n∊N+ i N≤7 | |
an={ |
| }..oczywiście bez tej kreski ułamkowej... |
| | n dla n∊ N+ i 8≤n≤15 | |
5 gru 13:48
asia: proszę ,pomóżcie trochę,bo nie wiem,o co chodzi,a mam sześć podobnych przykładów do rozwiązania
5 gru 14:09
wredulus:
Skoro jest to skonczony ciag to wypisz sobie elementy tego ciagu .... i jaki jest to ciag
(rosnacy,malejacy, niemalejacy, nierosnacy

)
5 gru 14:22
asia: czyli...a
1=1,a
2=1...a
7=1,czyli ciąg stały
a
8=8,a
9=9,,,,a
15=15,czyli ciąg rosnący

5 gru 14:28
asia: ...czyli niemalejący?
5 gru 14:32
wredulus:
Co w sumie oznacza ze ciag ten jest ...
5 gru 14:33
wredulus:
Dokladnie
5 gru 14:33
5 gru 14:36