określ rodzaje nieciągłości...
Natalka : Określ rodzaje nieciągłości podanej funkcji we wskazanych pkt
g(x)=[x2−1]/[x(−1/2) −1) dla x ∊(−∞,1)u(1,+∞) i 3 dla x=1
Bardzo prosze o szybką pomoc
5 gru 13:02
wredulus:
A jakiej to szybkiej pomocy od nas oczekujesz?
5 gru 13:05
wredulus:
Czy wiesz chociaz jakiesa rodzaje nieciaglosci?
5 gru 13:05
Natalka : no coś kojarzę prawo stronna lewo stronna
5 gru 13:15
Natalka : potrzebuje rozwiązania tego zadania a konkretnie wytłumaczenia tego
5 gru 13:17
Natalka : pomoze mi ktoś ?
5 gru 13:45
wredulus:
To jak 'cos' kojarzysz ... to najpierw powtorz sobie teorie ... a dopiero pozniej zabieraj sie
za zadanie
5 gru 14:20
Natalka: Sorry źle napisałam
g(x)=(x2 −1)/(√x −1) dla x∊(0;1)∪(1;+∞) i 3 dla x=1
5 gru 14:55