Szybciutkooo
szybciuutko : | | 1 | |
ile wynosi liczba wyrazów nieujemnych w ciągu określonym wzorem an=− |
| n2+8n ? |
| | 2 | |
5 gru 10:30
irena_1:
n
2−16n≤0
n(n−16)≤0
n∊<0; 16>
n∊N
+
n∊{1, 2, 3,..., 16}
16 wyrazów
5 gru 10:37
szybciuutko : | | 1 | |
ok dzięki ! a jeszcze jedna sprawa !a1= −6log |
| 27 i a2= 2log2 27 jakie jest q? |
| | 3 | |
róznica ?
5 gru 10:45
wredulus_pospolitus:
Irenko ... czemu dajesz mu gotowca

... skoro on pisze jakiś sprawdzian
5 gru 10:50
irena_1:

Ja ciągle nie wiem, jak to możliwe, żeby wysyłać zadania siedząc na klasówce...
5 gru 11:07
5-latek: Witaj

Dzisiaj wszystko jest mozliwe . Nawet zadania z matury pojawialy sie zaraz po otrzymaniu
arkuszy
5 gru 11:13
wredulus_pospolitus:
Irenko ... toć to nic trudnego ... smartphone (jako 'kalkulator') i piszesz na forum jakby
nigdy nic
a nauczyciel udaje, że nie widzi
5 gru 11:48
daras: na drugi raz zagwiżdże
5 gru 12:18
daras: Postuluję żeby ewentualne wskazówki, rozwiązania dawać co najmniej po...godzinie

a najlepeij pełnych rozwiązań nie pisać, bo większość traktuje nas jak bezpłatne maszynki do
rozwiązywania nawet bez dziekuję
5 gru 12:21
ZK: Popieram
5 gru 12:38
wredulus: Moze nie po godzinie ... ale raczej nie dawac pelnych rozwiazan ... a na pewno byc mocno
uczulonym na tematy posiadajace slowa: szybko, pilnie, itd.
5 gru 12:45
irena_1:
Ja jednak myślę, że nauczyciel "nie widzi". Dla podniesienia poziomu.
5 gru 12:45
szybciutko: Dziękuje bardzo !
5 gru 21:12