matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak obliczyć pierwiadtek z pierwiastka?
dziub:
Mam takie działanie: 10
3
√
√
2
−
3
√
2
Jak je wykonać? Jak oblicza się pierwiastek z pierwiastka?
4 gru 23:48
5-latek:
3
√
√
2
=
6
√
2
albo =
3
√
2
1/2
=(2
1/2
)
1/3
=2
1/6
=
6
√
2
3
√
2
=2
1/3
4 gru 23:54