matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asymptoty funkcji
D.:
Wyznacz asymptoty funkcji − mam z tym ogromny problem. Próbowałam zrobić przykład, ale się zacięłam
2x
f(x) =
x+4
f(x)
2x
0
a = lim
= lim
=
x
x
2
+4x
1
x−>
∞
4 gru 21:25
D.:
2
tam na górze powinno być
x
4 gru 21:26
D.:
pomocy :C
4 gru 21:33
D.:
może ktoś podpowie?
4 gru 21:41
alfa i omega:
to ci powinno pomóc
http://zapodaj.net/66ff3504fe7fe.png.html
4 gru 22:27