||x|-|y||=2
sari: Jak rozpisać:
||x|−|y||=2
Zacząłem od tego, że
|x|−|y|≥0 ⋁ |x|−|y|<0
***
Czy nie powiniem tutaj rozpatrzyć jakoś założenia z pierwszym opuszczoną wartością bezw?
Rozważam go np. dla 1 przypadku y≤|x| ⋁ y≥−|x|, ale dolne wyniki dublują się dla tych 2
założeń i nie wiem jak z tego wyjść...
***
|x|−|y|=2 ⋁ |x|−|y|=−2 <−−− i to rozwiązujemy zgodnie z dziedziną
4 gru 21:02
sari: Pomoże ktoś?
4 gru 21:51
MQ: Nie ma co badać dziedziny, bo | | jest określona na całym R.
Po prostu:
|x|−|y|=2 ∨ |x|−|y|=−2
4 gru 22:26