pochodna
xxxx: OBLICZ POCHODNĄ
Bardzo proszę kogoś kto się w tym orientuje o obliczenie pochodnej:
4 gru 20:39
ICSP: | | x−2 | | 2 | | 2 | |
= |
| + |
| = 3√x−2 + |
| |
| | 3√(x−2)2 | | 3√(x−2)2 | | 3√(x−2)2 | |
Teraz już prosto
4 gru 20:41
xxxx: a możesz wytłumaczyć skąd się to wzięło? bo nie bardzo się orientuję...
4 gru 21:38
ICSP: Skoro nie rozumiesz tego sposobu to licz ze wzoru :
4 gru 21:41
xxxx: znam ten wzor ale nie wiem jak bedzie wygladac pochodna mianownika... prosze o pomoc!
4 gru 21:46
xxxx: jak bys mogl to bardzo prosze o napisanie postaci koncowej jak to wyjdzie zebym mogl to
przeanalizowac
4 gru 21:47
ICSP: 3√(x−2)2 = (x−2)2/3
Teraz już dasz radę policzyć pochodną ?
4 gru 21:48
xxxx: popraw mnie jesli sie myle prosze!
2/3*(x−2)1/3
4 gru 22:56
ICSP:
| | 2 | |
Teraz pytanie : Ile to jest |
| − 1 ? |
| | 3 | |
| | 1 | |
Podpowiedź : Na pewno nie |
| |
| | 3 | |
4 gru 22:57
xxxx: oczywiscie ze nie

takie błędy juz nie przystoja jednak

wielkie dzięki za pomoc.
pozdrawiam
4 gru 23:01