matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
w kwadracie ABCD punkt e jest środkiem boku BC , a miara kąta EAB= alfa . Wynika
Łukasz:
w kwadracie ABCD punkt E jest środkiem boku BC , a miara kąta EAB= alfa . Wynika stąd że :
1
a) sin alfa =
2
√
5
b) sin alfa=
5
√
6
c) sin alfa=
2
2
d)sin alfa =
3
4 gru 19:39
Łukasz:
Pomoze ktos
4 gru 19:43
etam:
a
2
√
5
x>0 x=
√
a
2
+
=
*a= 0,5
√
5
a
4
2
0,5a
1
sinα=
=
=.........
0,5
√
5
a
√
5
odp b)
4 gru 19:49
Łukasz:
Dzieki Wielki
4 gru 20:02