matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozklad jednostajny
Matenek:
Prosze o pomoc
pociagi kolejki elektrycznej odjezdzaja co 10 minut. Zakladajac ze rozklad czasu przybycia pasazera jest jednostajny, obliczyc E(X) Kompletnie nie moge pojac od czego zaczac....
4 gru 19:27
Krzysiek:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rozk%C5%82ad_jednostajny_ci%C4%85g%C5%82y
a=0,b=10 E(X)=(a+b)/2=5
4 gru 19:35
Matenek:
Dziekuje bardzo !
4 gru 20:13