Znajdź równanie prostej przechodzącej przez punkty A i B, jeśli:
kamczatka: Znajdź równanie prostej przechodzącej przez punkty A i B, jeśli:
A=(0,0) B=(1,2)
Zadanie proste ale nie mogę zrozumieć czemu równanie do punktu A ma postać y=ax ?
a nie np y=ax+0 bo b=0 tylko a nie wiem jak z tego wyliczyć
4 gru 18:59
Bizon:
... piłeś coś dzisiaj ? −
4 gru 19:10
kamczatka: no nie mogę tego równania pojąc z A=(0,0)
4 gru 19:14
Bizon:
... bo Ty nawet nie rozumiesz o co tu pytają ...
MASZ NAPISAĆ RÓWNANIE PROSTEJ PRZECHODZĄCEJ PRZEZ DWA PUNKTY kropka !
Twoje marudzenie typu "czemu równanie do punktu A" dowodzi, że żabka − a nie kuma −

Masz całą stronkę o pisaniu równań przez dwa punkty ... ale Ty nie czytając teorii chcesz
pojąć ... to już jakaś paranoja
4 gru 19:55
kamczatka: no właśnie
4 gru 19:57