Zadanie
MAREK23: OBLICZ
1.33+(−1)7+52−22
2.Oblicz wartosc wyrazenia: (0,4)4*(0,5)4*104
14 paź 18:40
Bogdan:
Podaj najpierw swoje wyniki
14 paź 18:45
MAREK23: w tym pierwszym wyszło mi 5
10 a w tym drugim to nie wiem jak to zorbic jesli przestawie
przecinek (spoteguje ) nic nie wyjdzie to sa zadanai z testu w których zrobiłme bład i musze
test poprawic (błedy)
14 paź 18:49
kos:
1/ 27 −1 +25 −4= ...... jaki problem?
2)
an *bn*cn=(a*b*c)n
( 0,4*0,5*10)4 =....... to już potrafisz policzyć?
14 paź 18:54
Bogdan:
W pierwszym źle.
33 = ...
(−1)7 = ....
52 = ....
22 = .....
W drugim: zastosuj wzór: an * bn = (ab)n
14 paź 18:56