matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole kwadratu i trujkata
Antoś:
Prostakont ma wymiary a=6 dm , b=18,5 . Napisz wzór opisujacy pole i obwud tego prostokąta . Oblicz pole i obwud prostokata
4 gru 17:35
a:
Pole 6*18,5= Obw 2*6+2*18,5=
4 gru 18:26