procenty zadanie tekstowe
Ollita: w 1998r. w Chinach zebrano 18 mln ton jabłek , a w USA 5 mln ton jabłek. O ile % więcej jabłek
zebrano w Chinach niż w USA? O ile % jabłek mniej zebrano w USA niż w Chinach
14 paź 18:31
aga:
16 paź 10:19
aga: w 1998r. w Chinach zebrano 18 mln ton jabłek , a w USA 5 mln ton jabłek. O ile % więcej jabłek
zebrano w Chinach niż w USA? O ile % jabłek mniej zebrano w USA niż w Chinach
16 paź 10:20
16 paź 11:36
Jolanta: | | 18mln−5mln | | 1300 | |
|
| *100%= |
| %=260% |
| | 5mln | | 5 | |
O 260% więcej zebrano w Chinach niż w USA
| 18mln−5mln | | 1300 | |
| *100%= |
| %=72,(2)% |
| 18mln | | 18 | |
O 72,(2)% mniej w USA niż w Cinach
16 paź 22:13