jjj:
1
---------------
3√4+3√6+3√9
usunąć niewymierność z mianownika
2 paź 19:30
jjj: hm ?
2 paź 21:36
magoo:
1 1 3√3 -3√2
--------------- = ----------------------- * ----------- =
3√4+3√6+3√9 (3√3)2+3√3*3√2+(3√2) 2 3√3-3√2
3√3-3√2 3√3-3√2
= -------------- = --------------- = 3√3-3√2
(3√3)3-(3√2)3 3-2
3 paź 17:31
Jakub: Dobry pomysł magoo. Tak się nad tym zastanawiałem, ale nie wpadłem na to rozwiązanie.
3 paź 20:42
Zbyszek:
1
------------
3√2-1
usunąć niewymierność z mianownika
7 gru 13:37
Mateo: 3+√2/√2
28 lut 23:12