oblicz
norbert: 23√27 + 33√64 + 43√125
Jak to obliczyć ?
4 gru 16:29
Hajtowy:
3√27=3 , bo 3*3*3=27
3√64=4 , bo 4*4*4=64
3√1255 , bo 5*5*5=125
Znając to wstaw i oblicz
4 gru 16:31
Hajtowy:
... = 36
4 gru 16:31
norbert: wynik końcowy w książce z tyłu jest = 38
4 gru 16:32
krystek: I tyle jest przelicz i popraw Hajtowego
4 gru 16:36
krystek: 2*3+3*4+4*5=
4 gru 16:38
norbert: =23√3 + 33√4 + 43√5 = √2*3 + √3*4 + √4*5 = 6 + 12 + 20 = 38
tak to ma wyglądać?
4 gru 16:41
krystek: 16:31 przeczytaj uważnie jak wyliczył Hajtowy
4 gru 16:43
norbert: bez tych pierwiastków tylko tak ?
4 gru 16:48