uprość wyrażenia.
Adrian: a) (sin x + cos x)2− sin x x cos x = ?
b) sin x + tg x 1
−−−−−−−−−−−−−− − −−−−−−− = ?
sin x cos x
4 gru 15:48
4 gru 16:22
Bizon:
b)
| sinxcosx+sinx−sinx | |
| =1 |
| sinxcosx | |
4 gru 16:24
Adrian: dzięki.

!...a jak b)....
b) sin x + tg x 1
−−−−−−−−−−−−−− − −−−−−−− = ?
sin x cos x
4 gru 16:27
Adrian: fajnie.....
4 gru 16:27
krystek: 16:24 masz zrobione
4 gru 16:27
4 gru 16:27
Adrian: Bardzo Wam dziękuję...a jak to pierwsze ( czyli a ) rozpisać....?
4 gru 16:36
Bizon:
w a) "pojechałem" −:(
4 gru 16:40
Bizon:
| | 1 | |
sin2x+2sinxcosx+cos2x−sinxcosx=1+sinxcosx=1+ |
| sin2x |
| | 2 | |
4 gru 16:42
Adrian: Dzięki Bizon, Mila...teraz mam wszystko! Pozdrawiam.
4 gru 17:19