Czemu równanie prostej do punkty A(0,0) wygląda tak: y=ax+b?
kamczatka: Czemu równanie prostej do punkty A(0,0) wygląda tak:
y=ax+b?
4 gru 14:42
irena_1:
Równanie kierunkowe prostej (nie równoległej do osi OY):
y=ax+b
Jeśli prosta przechodzi przez punkt (0, 0), to ma równanie y=ax
4 gru 14:44
kamczatka: ale to jest przecież:
y=ax+b
0=a*0+b
0=b
a zamiast a jaka liczba powinna być ?
4 gru 14:46
Bizon:
... a co to jest "równanie prostej do punty A ..."

Bazgrze te zadanka jedno po drugim ... a myślenia ZERO −:(
4 gru 14:49
student: bizon zajrzyj do mnie
4 gru 14:50
kamczatka: ale jak jest równanie y=ax to wyliczamy np. dla x=3 y=3a i co z tym a zrobić ?
4 gru 15:04
Bizon:
...kamczatka ... Ty może napisz całe zadanie ... zgaduj−zgadula to inny adres
4 gru 15:12