Wykonaj działania
marta1995: A.) 2 log
4 8=
B.) log
13 69 − log
13 123=
C.) log
2 3 + log
2 196=
Oblicz.;
A.) log
12 11024=
B.) log
0,1 0.01=
C.) log
2 8
√2=
D.) log
0,64 0,8=
Proszę pomóżcie jestem z tego ciemna nic nie umiem, no na lekcji jakoś coś tam dawałam radę,
ale w domu jak sama robię to nawet nie jestem pewna czy dobrze wyszło a nikt w domu tego się
nie uczył i nie umie tego..
4 gru 14:08
irena_1:
2log
48=log
48
2=log
464=3
| | 1 | | 69 | |
log1369+log13 |
| =log13 |
| =log133=−1 |
| | 23 | | 23 | |
4 gru 14:48
irena_1:
| | 1 | | 3 | | 1 | |
log23+log2 |
| =log2 |
| =log2 |
| =log22−5=−5 |
| | 96 | | 96 | | 32 | |
4 gru 14:49
4 gru 14:50
irena_1:
log0,10,01=log0,10,12=2
4 gru 14:51
irena_1:
log
28
√2=log
2(2
3*2
0,5)=log
22
3,5=3,5
| | 1 | |
log0,640,8=log0,640,6412= |
| |
| | 2 | |
4 gru 14:52