matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
123:
mam prostą y = −1/2x − 2 jak z tego zrobić parametryczną postać?
4 gru 12:03
wredulus_pospolitus:
a czy wiesz co to jest postać parametryczna prostej
4 gru 12:05
123:
x = −2t − 4 y=t dobrze?
4 gru 12:08
wredulus_pospolitus:
albo prościej (bez przekształcania) x=t y = −1/2 t −2
4 gru 12:13