matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Miki:
3
(
log
3
√
3
27)
4 gru 10:50
ICSP:
= 9
4 gru 10:51
Miki:
3
log
3
√
3
27
4 gru 10:51
AAA222222222222222QWW`:
4 gru 10:52
wredulus_pospolitus:
Miki krok 1: 3
√
3
= 3
do jakiej potęgi
27 = 3
do jakiej potęgi
krok 2:
d
log
a
b
c
d
=
log
a
c
b
krok 3: c
b*log
a
a
= c
b*1
= c
b
i koniec zadania
4 gru 10:53
Superr:
dzięki wielkie
4 gru 10:57