matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
już nie ogarniam - jak uprościć
ontek:
2
√
3
−
√
96
3 gru 22:09
wredulus_pospolitus:
https://matematykaszkolna.pl/forum/225919.html
3 gru 22:10
wredulus_pospolitus:
dubel
3 gru 22:10
etam:
2
√
3
−
√
16*6
= 2
√
3
−4
√
6
= 2
√
3
−4
√
3
*
√
2
= 2
√
3
(1−2
√
2
)
3 gru 22:11
ontek:
thx
3 gru 22:12