matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dowód- ciąg artymetyczny
jakubs:
Udowodnij, że jeśli 2x−y=0, to liczby x+y,2x,x w podanej kolejności tworzą ciąg arytmetyczny. Jakaś wskazóweczka ?
3 gru 21:28
Wazyl:
y=2x 3x, 2x, x .... r=... ?
3 gru 21:39
jakubs:
OK dzieki mam
3 gru 21:49