Dla jakiego p z dzielenia wielomianu
majtaj5: | | 1 | |
Dla jakiego p z dzielenia wielomianu w(x)=x3−p2x2+2 przez dwumian q(x)= x+( |
| )log32 |
| | 3 | |
3 gru 21:02
majtaj5: | | 1 | |
policzyłem, że q(x)=x+ |
| |
| | 2 | |
i cos wychodzi zle..
3 gru 21:05
majtaj5: up
3 gru 21:29
Bizon:
... to może popraw treść zadania −
3 gru 21:53
majtaj5: treść jest ok
3 gru 21:57
Bizon:
... co jest równa

? chyba reszta

?
3 gru 22:18
majtaj5: tak reszta
3 gru 22:23
Bizon:
p=0
więcej wiary w Siebie −
3 gru 22:26
jakubs: R−reszta
R=w(a)
I dalej już łatwo.
3 gru 22:27
etam:
teraz dokończ ......
3 gru 22:27
jakubs: Ojć otworzyłem na zadaniu i po 20 minutach odpisałem. Trochę opóźniony jestem
3 gru 22:28
majtaj5: ok, dzięki Bizon
3 gru 22:35
Bizon: −
3 gru 22:38