Rozwiąż równanie
aDAmowskiJ:
(2x−3)3 + (3−2u)2=0
3 gru 20:28
aDAmowskiJ: wie ktoś?
3 gru 20:33
ICSP: a u to jest ?
3 gru 20:36
aDAmowskiJ: to jest niewiadoma jak x, miało być x
3 gru 20:54
ICSP: (2x − 3)3 + (3 − 2x)2 = 0 ?
3 gru 20:57
etam:
Dobre, dobre

( nawet przepisać zadania nie potrafisz?
(3−2x)
2= (2x−3)
2
(2x−3)
3+(2x−3)
2=0
(2x−3)
2( 2x−3+1)=0
dokończ ..
3 gru 20:57
aDAmowskiJ: Można tak w ogóle zrobić? Lepiej przecież wzorami skróconego mnożenia
3 gru 21:15
Wazyl: Jeżeli jest Ci lepiej rozwijać, potem grupować a jeżeli nie to szukać pierwiastka i dzielić to
tak
3 gru 21:23
etam:
hurrrrrr
3 gru 21:27