Skróć podane wyrażenie wymierne
JJustyna:
3 gru 20:26
etam:
Najpierw napisz to porządnie ...
3 gru 20:31
aDAmowskiJ: zamiast= ma być−
3 gru 20:51
JJustyna: tak właśnie zamiast =32 ma być −32
3 gru 20:56
jakubs: Znasz metodę grupowania wyrazów ?
3 gru 20:57
krystek: L=x2(x+3)−(x+3)=..
M: Δ, x1 i x2 i postać iloczynowa
3 gru 20:58
JJustyna: z licznikiem okej, ale w mianowniku wychodzi Δ ujemna, co nie?
3 gru 21:09
krystek: Nie
3 gru 21:09
JJustyna: a nie czekaj źle, zamiast minusa miał być plus, właśnie dlatego coś nie tak
3 gru 21:16
JJustyna: +32
3 gru 21:17
krystek: To nie skrócisz.
3 gru 21:18
JJustyna: no właśnie, chyba się pani prof pomyliła jak pisała
3 gru 21:20
krystek: To licz z −32
3 gru 21:21